Belangrijke data voor Bulgaarse vennootschappen

Wanneer moet een Bulgaarse vennootschap jaarstukken publiceren en belasting aangifte doenBulgaarse vennootschappen moeten een aantal jaarlijkse verplichtingen nakomen, waaronder publiceren van de jaarstukken en het doen van belastingaangiften.

Op deze pagina geven we uitleg over de mogelijke verplichtingen waaraan Bulgaarse vennootschappen moeten voldoen, alsmede wanneer de betreffende verplichting moet zijn nagekomen.

 

Jaarlijkse verplichtingen

 

Financiële publicatie in het handelsregister

Eenmanszaken: voor 31 mei

OOD/EOOD: voor 30 juni

Overige vennootschappen: voor 31 juli

 

Belastingaangiften

31 maart: Jaarlijkse belastingaangifte voor de vennootschapsbelasting

30 april: Jaarlijkse belastingaangifte voor de dividendbelasting

31 mei: Jaarlijkse belastingaangifte voor natuurlijke personen

 

Maandelijkse verplichtingen (uiterste datum van indiening)

7e van de maand: Uitdraaien van het maandrapport van kassa apparaten

10e van de maand: Aangifte en betaling voor de sociale zekerheid over de vorige maand voor zelfstandigen en werknemers onder een civiel contract

10e van de maand: Aangifte voor de vennootschapsbelasting voor ondernemingen met kansspel activiteiten (casino’s, lotto, bingo, enz)

14e van de maand: Aangifte en betaling van de BTW over de vorige maand met VIES declaratie over de vorige maand (indien van toepassing)

20e van de maand: Aangifte (declaratie nummer 1) inzake werknemers welke niet middels een arbeidscontract zijn ingehuurd

30e of 31e van de maand: Betaling van voorheffingen onder de vennootschapsbelasting over de vorige maand

30e of 31e van de maand: Betaling van overige voorheffingen (bijv. dividenden)

30e of 31e van de maand: Aangifte (declaratie nummer 6) voor werknemers inzake loonbelasting en sociale zekerheidspremies over de salarissen van de vorige maand

 

Professionele begeleiding bij het nakomen van de verplichtingen

Bedrijfsoprichtingenbulgarije.be kan Bulgaarse vennootschappen begeleiden bij het nakomen van haar verplichtingen en zelfs vele verplichtingen volledig verzorgen. Zo bent u niet alleen verzekerd van een zorgeloze oprichting van uw Bulgaarse vennootschap, maar bent u eveneens verzekerd van het tijdig en juist nakomen van de verplichtingen van uw vennootschap.

 

Gratis en vrijblijvend advies

Wilt u gratis en vrijblijvend worden geïnformeerd over dit of een ander onderwerp op de website? Neem dan contact met ons op via de onderstaande knop.

Contact opnemen
No comments yet.

Geef een reactie