De Bulgaarse transport sector

Bulgarije is het nummer één transportland en het meest gekozen land voor Europese transportondernemingenBulgarije is door haar locatie en gunstige zakelijke klimaat erg in trek als uitvalbasis voor transport ondernemingen

Door haar ligging is Bulgarije geeft Bulgarije gemakkelijk toegang tot markten zoals Europa, Rusland, voormalige Soviet staten, Turkije en het Midden-oosten.

Als EU-lid kan via Bulgarije gebruik worden gemaakt van de mogelijkheden van vrij verkeer van goederen. Ook lopen er 5 pan-Europese corridors door Bulgarije, wat het land in logistiek opzicht nog aantrekkelijker maakt.

Wie deze feiten ook nog eens naast de vele economische en fiscale voordelen van Bulgarije legt, zal zondermeer begrijpen waarom Bulgarije zo geliefd is als vestigingsplaats voor transport ondernemingen.

Bulgarije heeft een uitstekende infrastructuur

  • 6 Snelwegen die het hele land met elkaar verbinden
  • 230 Spoorwegstations met mogelijkheden voor laden en lossen van goederen
  • 4 Internationale vliegvelden
  • 2 grote havens aan de Zwarte zee
  • 4 grote havens aan de Donau
  • 60 Industrie zones

Ook is Bulgarije continu bezig de infrastructuur te onderhouden en te verbeteren middels het beschikbaar stellen van fondsen en investeren in operationele transport programmas.

 

Starten van een transport onderneming in Bulgarije

Het starten van een transport bedrijf in Bulgarije begint met het oprichten van een Bulgaarse vennootschap.

Aanvragen van een Bulgaarse transportvergunning

Transportvergunningen worden in Bulgarije afgegeven door het Ministerie van transport.

Om een Bulgaarse transportvergunning te verkrijgen moet aan een aantal voorwaarden en formaliteiten worden voldaan:

Betrouwbaarheid vereisten

De wetgeving vereist een verklaring van de officiële instantie dat de managers van de transportfirma geen strafrechtelijke veroordeling hebben of een beroepsverbod in eigen land hebben.

 

Financiële vereisten

Iedere transport onderneming moet financieel gezond zijn, dit kan op verschillende manieren worden aangetoond. Het ministerie zal meestal om een of meerdere van de volgende documenten vragen:

  • Bank referentie/garantie
  • Verzekeringspolis
  • Verklaring van de Bulgaarse belastingdienst dat de vennootschap geen belastingschulden heeft
  • Financiële resultaten met een accountantsverklaring

 

Professionele vereisten

Iedereen die leiding geeft aan een transport onderneming moet daartoe competent zijn. Competentie kan worden aangetoond middels het doen van een examen in Bulgarije of via het hebben van een relevant diploma of certificaat van een bevoegde instantie in een ander EU-land.

 

Duur van de aanvraag van een transportvergunning

De behandelingstermijn van een transportvergunning is ongeveer 30 dagen vanaf het moment van indienen. Deze termijn kan uitlopen wanneer er zaken ontbreken of het ministerie extra documentatie verlangt.

 

Geldigheidsduur van een transportvergunning

Een transportvergunning wordt voor een periode van 5 jaar afgegeven. Na deze termijn kan de vergunning telkens weer voor 5 jaar worden verlengd.

 

Gratis en vrijblijvend advies

Wilt u gratis en vrijblijvend worden geïnformeerd over dit of een ander onderwerp op de website? Neem dan contact met ons op via de onderstaande knop.

Contact opnemen

 

No comments yet.

Geef een reactie