De chemie sector in Bulgarije

Bulgarije is een bijzonder interessant land voor ondernemingen actief in de chemiesector doordat het land rijk is aan mineralen en chemie bedrijven die ruimte biedtChemie, een sector van belang in de Bulgaarse economie

 

Wie aan Bulgarije denkt, zal wellicht niet direct denken aan de chemische industrie, toch heeft het land een aantal forse feiten op haar conto staan. Bulgarije heeft namelijk de grootste fabriek voor de productie van natriumcarbonaat van Europa. En dat is niet iets recents, zo was Bulgarije tot 1989 leider in het produceren van chemische producten, zoals natriumcarbonaat, fosfor en stikstof meststoffen en producten.

 

Bulgarije is rijk aan mineralen

 

Bulgarije is enorm rijk aan voorraden van mineralen, zout, zand, klei, kalksteen, kaolien in vergelijking met de regio. De grote beschikbaarheid van dergelijke rauwe materialen is uiteraard aantrekkelijk voor investeerders.

 

Een sector met vele mogelijkheden

 

De chemie sector in Bulgarije is bijzonder aantrekkelijk en biedt vele mogelijkheden voor het opbouwen van een onderneming in deze sector. Ook beschikt Bulgarije over een goed ontwikkeld stroom en gas netwerk. Ook de chemische industrie heeft ruim baan en zal zonder al te veel moeite er in slagen een geschikte locatie voor de activiteiten te vinden tegen een betaalbare prijs. En niet te vergeten, ondernemers in de chemie zullen ook zondermeer profiteren van de lage loon en arbeidskosten voor hoog gekwalificeerd personeel.

 

Gratis en vrijblijvend advies

Wilt u gratis en vrijblijvend worden geïnformeerd over dit of een ander onderwerp op de website? Neem dan contact met ons op via de onderstaande knop.

Contact opnemen
No comments yet.

Geef een reactie