De juiste locatie voor uw Bulgaarse onderneming

De meest belangrijke en meest interessante vestigingsplaatsen in Bulgarije voor internationale ondernemingenHet kiezen van de juiste vestigingsplaats in Bulgarije is een belangrijke keuze

Bij het starten van een onderneming in een ander land is de locatie van de onderneming een niet te miskennen factor van belang. Het kiezen van de juiste vestigingsplaats is namelijk mede van invloed op het succes van de onderneming. Het is niet altijd vanzelfsprekend dat de hoofdstad van een land ook automatische de beste vestigingsplaats is voor een ondernemer.

 

Factoren die van invloed zijn bij het kiezen van de juiste vestigingsplaats voor uw Bulgaarse onderneming

  • Beschikbaarheid van ruimte, zoals land, geschikte immobiliën
  • Het gevoerde vestigingsbeleid door de gemeente
  • Beschikbaarheid van het juiste personeel
  • Uitstraling
  • Aanwezigheid van sector specifieke faciliteiten, eisen en mogelijkheden

 

De belangijkste locaties voor buitenlandse investeerders in Bulgarije

Op basis van onze ruime ervaring in het ondersteunen van buitenlandse ondernemers en investeerders in Bulgarije merken wij de volgende plaatsen aan als de belangrijkste en meest interessante locaties voor buitenlandse ondernemingen die zaken willen doen in Bulgarije:

Sofia

Als hoofdstad van Bulgarije is het logisch dat Sofia de interesse heeft van vele internationale ondernemingen. De stad Sofia investeert dan ook veel in voorzieningen voor ondernemingen, zoals business centra.

Sofia is, in vergelijking met andere steden,  wel een van de duurdere steden voor een onderneming om zich te vestigen.

Het is gemakkelijk om in Sofia goed geschoold personeel met een gedegen talenkennis te vinden. De meest gangbare talen zijn Engels, Duits, Frans, Russisch en Spaans

 

Plovdiv

Plovdiv is de 2e stad van Bulgarije en eveneens erg in trek bij internationale bedrijven. De vestigingskosten zullen in Plovdiv veelal lager uitpakken dan in Sofia.

Opvallend is het hoge aantal IT-bedrijven in Plovdiv. Dit komt mede door de uitstekende IT-programma’s die worden aangeboden door de universiteiten in Plovdiv.

Ook in Plovdiv is het gemakkelijk om goed opgeleid personeel te vinden met een goede talenkennis. De meest gesproken vreemde talen in Plovdiv zijn Engels, Duits, Frans en Russisch

 

Pazardzhik

Pazardzhik is als regio (oblast) erg in trek bij producerende bedrijven. De stad Pazardzhik is erg gunstig geleden, doordat zij direct aan de Trakia-snelweg ligt en daardoor verbonden is met nagenoeg alle belangrijke Bulgaarse steden.

Als regio en stad is Pazardzhik een van de goedkopere vestigingsplaatsen. Eveneens is er in Pazardzhik veel personeel beschikbaar, zowel voor laaggeschoolde arbeid als hoger opgeleid personeel zijn er voldoende mensen beschikbaar.

 

Kuststreek

De kuststreek is uiteraard interessant voor ondernemingen die actief zijn in het toerisme, maar ook ondernemingen die dichtbij de belangrijkste havens van Bulgarije gevestigd moeten zijn is de kuststreek de meest logische keuze.

Belangrijkste steden in deze regio zijn Varna en Bourgas.

 

Actieve begeleiding in het vinden van de juiste locatie voor uw Bulgaarse onderneming

Onze adviseurs kunnen u niet allen adviseren bij de beslissing over de vestigingsplaats van uw firma in Bulgarije, maar ook actief begeleiden bij de uitvoer van het advies. De specialisten van VEG Corporate services kunnen op zoek gaan naar concrete locaties of concrete vormen van immobiliën, zoals kantoorruimte, werkplaats, opslag, enz. of zelfs de coördinatie van nieuwbouw projecten.

 

Gratis en vrijblijvend advies

Wilt u gratis en vrijblijvend worden geïnformeerd over dit of een ander onderwerp op de website? Neem dan contact met ons op via de onderstaande knop.

Contact opnemen
No comments yet.

Geef een reactie