Informatie technologie (IT sector) in Bulgarije

Bulgarije is traditioneel altijd al een IT land geweest, het is dan ook niet verwonderlijk dat de IT sector in Bulgarije groot isDe IT sector in Bulgarije

 

Bulgarije heeft een rijke traditie op IT gebied, zo is een van de eerste computers, de Atansov-Berry Computer, uitgevonden door een Bulgaar en worden er nog altijd vele computers geproduceerd in Bulgarije. Ook is Bulgarije het nummer 5 land in de wereld en nummer 3 in Europe op het gebied van internet snelheid. Als het gaat om het aantal gekwalificeerde IT-professionals dan staat Bulgarije op nummer 10 in de wereld en op nummer 3 in Europa.

 

Goed geschoolde IT-professionals tegen concurrerende tarieven

 

Bulgarije heeft IT ondernemingen veel te bieden, waaronder de vele zakelijke en fiscale voordelen, maar ook het enorme aanbod aan goed opgeleide IT-specialisten tegen de laagste arbeidskosten in Europa.

 

Bulgarije: De juiste keuze voor zowel grote als kleine ICT ondernemingen

 

Als land en qua infrastructuur is Bulgarije er helemaal klaar voor om een regionale hub te worden. Het land verwelkomt nieuwe IT bedrijven dan ook met open armen. Zowel grote als kleine IT ondernemingen hebben volop kansen in Bulgarije. Enkele grote namen die reeds in Bulgarije gevestigd zijn: SAP, VMware, SISCO, HP, Samsung, Telerik en vele anderen.

 

Gratis en vrijblijvend advies

Wilt u gratis en vrijblijvend worden geïnformeerd over dit of een ander onderwerp op de website? Neem dan contact met ons op via de onderstaande knop.

Contact opnemen
No comments yet.

Geef een reactie