Joint ventures en het vinden van zakenpartners in Bulgarije

Het vinden van Bulgaarse partners ter samenwerking via de diensten van bedrijfsoprichtingenbulgarije.beOndernemen in Bulgarije via Bulgaarse partners

Uiteraard kan iedere ondernemer op een volledig zelfstandige basis starten in Bulgarije, maar ongeveer 45% van alle start-ups in Bulgarije werkt met een of meerdere Bulgaarse partners en genieten op deze wijze een snelle start met minimale investeringen.

 

Samenwerken met Bulgaarse ondernemingen

Een samenwerking met een Bulgaarse onderneming biedt voordelen, maar vergt uiteraard gedegen voorbereiding, zo is het belangrijk de wijze van samenwerken goed te overwegen.

 

Samenwerken met Bulgaarse bedrijven op basis van een contract

De meest eenvoudige vorm van samenwerking met Bulgaarse partners is het aangaan van een overeenkomst met een Bulgaarse bedrijf, al dan niet via een eigen Bulgaarse vennootschap.

Bedrijfsoprichtingen Bulgarije kan u hierbij van dienst zijn op verschillende vlakken, zoals

 • Vinden van de juiste partner
 • Controleren van de onderneming van de partner
 • Opstellen van een rapport over de status, financiën en resultaten van de partner
 • Opstellen van samenwerkingsovereenkomsten
 • Onderhandelen met de partner of begeleiden bij de onderhandelingen met de partner
 • Begeleiding bij de praktische kant van de samenwerking
 • Advisering over internationale juridische en fiscale kwesties bij internationale samenwerkingen

 

Samenwerking met Bulgaarse ondernemingen via een joint-venture

Het aangaan van een joint-venture met een Bulgaarse ondernemer wordt veelvuldig door onze cliënten gedaan, omdat een joint-venture vaak de meest effectieve manier van samenwerken is, doordat het een win-win situatie oplevert voor de Belgische en Bulgaarse partners.

 

Wat is een joint-venture

Een joint-venture is een samenwerkingsverband tussen twee of meer partijen, waarbij de beiden partijen hun kennis, expertise of producten gezamenlijk gaan inzetten om zodoende gezamenlijk hogere winsten te realiseren op bestaande of nieuwe markten. Ook worden joint-ventures vaak aangegaan om kosten te besparen, doordat de participerende ondernemers gezamenlijk goedkoper kunnen produceren en uiteindelijk gezamenlijk dus meer winst maken dan dat zij op individuele basis zouden samenwerken.

Ook worden joint-ventures vaak opgezet, omdat een enkele ondernemer te klein is of te onbekend of onervaren is met het land, om mee te doen in een overheidstender of voor het aanspraken van financieringsmiddelen, zoals fondsen en subsidies. Door samenwerking met een Bulgaarse partner via een joint-venture worden dergelijke drempels een stuk kleiner en wordt het binnenhalen van die tender ineens een reële mogelijkheid.

Een joint-venture is geen aparte entiteit of status, maar een gewone Bulgaarse vennootschap, meestal in de vorm van een Bulgaarse OOD, AD, KD of SD, die gezamenlijk door de beide partners wordt opgezet. Grotere samenwerkingsverbanden worden ook vaak als een consortium worden opgezet.

 

Opzetten van een joint-venture

De specialisten van Bedrijfsoprichtingen Bulgarije adviseren u graag over de opzet van een joint-venture. Ook begeleiden we dagelijks ondernemers bij de praktische kant van het opzetten van een joint-venture. De meest voorkomende diensten op het gebied van joint-ventures zijn:

 • Vinden van de juiste partner
 • Controleren van de onderneming van de partner
 • Opstellen van een rapport over de status, financiën en resultaten van de partner
 • Advisering over de vorm van de joint-venture
 • Opzetten en registreren van een joint-venture of consortium
 • Onderhandelen met de partner of begeleiden bij de onderhandelingen met de partner
 • Begeleiding bij de praktische kant van de samenwerking
 • Advisering over internationale juridische en fiscale kwesties bij internationale samenwerkingen

 

Vinden van zakenpartners in Bulgarije

Aangezien we dagelijks ondernemers in Bulgarije begeleiden kennen we het land als onze broekzak. We kennen de wegen en valkuilen bij het vinden van partners in Bulgarije.

Bedrijfsoprichtingenbulgarije.be kan Belgische ondernemers helpen bij het vinden van de juiste zakenpartner door haar unieke wijze van werken. Zo beschikken we over een groot netwerk van Bulgaarse ondernemingen die open staan voor samenwerking met Belgische ondernemers. Wij hebben deze Bulgaarse bedrijven al gecontroleerd of ze voldoen aan de eisen van betrouwbaarheid en stabiliteit die wij stellen alvorens een potentiële partner te introduceren aan onze cliënten.

Eveneens vinden wij het belangrijk dat er te tijd wordt genomen om een samenwerking goed te regelen, zodat beide partijen precies weten waar ze aan toe zijn en hoe ze te werk zullen gaan. Als adviseur in dit proces mag u van ons dan ook een zeer pro-actieve houding verwachten. Alles met het doel om alle partijen die bij het partnerschap zijn betrokken tevreden te stellen en teneinde goede resultaten te kunnen behalen met het partnerschap.

 

Gratis en vrijblijvend advies

Wilt u gratis en vrijblijvend worden geïnformeerd over dit of een ander onderwerp op de website? Neem dan contact met ons op via de onderstaande knop.

Contact opnemen
No comments yet.

Geef een reactie