Levensmiddelenindustrie en landbouw in Bulgarije

De Bulgaarse landbouw en levensmiddelen industrie is actief en biedt vele mogelijkheden aan buitenlandse investeerdersBulgarije: Landbouw-land bij uitstek

Wie kent het niet? De Bulgaarse wijnen en de beroemde Bulgaarse yoghurt. Zo maar even twee van de meest bekende producten voortkomend uit de Bulgaarse landbouw en levensmiddelenindustrie.

Al tijdens de communistische periode was Bulgarije een land dat bekend stond om haar uitgebreide landbouw sector en diversiteit aan producten die hieruit voortkwamen. Deze traditie is niet veranderd, nog atlijd is de landbouw een sector van belang voor de Bulgaarse economie.

 

Complete oplossingen voor de landbouw en voedselindustrie

Bulgarije heeft de landbouw en producenten van levensmiddelen veel te bieden. Enkele feiten:

 • 50% van Bulgarije bestaat uit landbouw.
 • Landbouw grond is verkrijgbaar tegen zéér gunstige prijzen
 • Hoogwaardige condities voor het verbouwen van granen, fruit en groenten
 • Ecologisch schone en vruchtbare grond
 • Hoge kwaliteit organische producten
 • Verbod op genetisch gemanipuleerd producten
 • Lange landbouwtraditie
 • Hoge standaarden op het gebied van de bescherming van de gezondheid en het milieu
 • Buitenlandse landbouwondernemingen en investeerders op het gebied van landbouw en levensmiddelen zijn van harte welkom
 • Goed opgeleid personeel beschikbaar voor de landbouw sector tegen de meest concurrerende tarieven in Europa
 • Verschillende universiteiten op het gebied van landbouw en voedsel

En buiten deze sector specifieke voordelen heeft Bulgarije ook vele zakelijke, economische en fiscale voordelen en beschikt het land over een uitstekende infrastructuur die het mogelijk maakt om vele markten te bedienen.

 

Alle agrarische disciplines zijn in Bulgarije vertegenwoordigd en welkom

Uiteraard zijn alle bekende vormen binnen de agricultuur in Bulgarije te vinden, zoals landbouw, veeteelt en kassen. Maar ook moderne varianten behoren tot de mogelijkheden, zoals visteelt via zogenaamde ‘fish farms’. De bijna ongelimiteerde mogelijkheden van het uitoefenen van een agrarisch bedrijf in Bulgarije zorgt uiteraard ook voor een enorm diverse levensmiddelen industrie.

Ondernemingen die actief zijn in de productie, bewerking of verwerking van levensmiddelen kiezen daarom ook veelvuldig voor Bulgarije als vestigingsland vanwege de vele natuurlijke producten afkomstig van de rijke Bulgaarse agrarische sector.

 

Diverse speciale incentives, subsidies en Europese financieringsprogramma’s zijn beschikbaar voor de Bulgaarse landbouw en levensmiddelen sector

Het Europese landbouw ontwikkelingsprogramma heeft een beschikbaar budget van € 3,2 miljard en biedt financiering van landbouwprojecten aan tegen zeer gunstige voorwaarden.

Ook zijn er nog vele andere financieringsmogelijkheden beschikbaar voor het starten van een onderneming of een project in Bulgarije.

 

Gratis en vrijblijvend advies

Wilt u gratis en vrijblijvend worden geïnformeerd over dit of een ander onderwerp op de website? Neem dan contact met ons op via de onderstaande knop.

Contact opnemen
No comments yet.

Geef een reactie