Mogelijkheden tot financiering van een onderneming in Bulgarije

Er zijn vele mogelijkheden beschikbaar in Bulgarije voor het financieren van een onderneming, bedrijf of project, waaronder Europese fondsen en subsidiesWelke mogelijkheden tot financiering van een project of onderneming zijn er beschikbaar in Bulgarije?

Regelmatig krijgen we de vraag hoe een Bulgaarse onderneming te financieren, welke mogelijkheden zijn er ter financiering en hoe werkt het aansprakelijk van beschikbare fondsen en subsidies precies.

Een eenvoudig antwoord op deze vraag is niet te geven, omdat heel veel afhangt van de exacte activiteiten van uw onderneming, de investering die u doet, regio waarin de onderneming is gevestigd en of er Bulgaars personeel in dienst is.

Uiteraard zijn er in Bulgarije traditionele kredieten via banken te verkrijgen, maar er zijn ook verschillende subsidie en alternatieve financieringsmogelijkheden voor buitenlandse investeerders in Bulgarije. Zowel Bulgarije als de Europese Unie verstrekken subsidies en stellen fondsen beschikbaar aan buitenlandse ondernemingen, die zich in Bulgarije willen vestigen.

 

Beschikbare financieringsmogelijkheden in Bulgarije

Fondsen

 • Europees fonds voor regionale ontwikkeling
 • Europees sociaal fonds
 • Europees fonds voor landbouw garanties
 • Europees fonds voor plattelandsontwikkeling
 • Financieel fonds voor de visserij

 

Subsidie programma’s

 • Regionaal ontwikkelingsprogramma
 • Ontwikkeling van het concurrentievermogen van de Bulgaarse economie
 • Milieu programma
 • Transportprogramma
 • Human resources ontwikkeling
 • Administratieve capaciteitsprogramma
 • Programma voor technische assistentie

 

Overige financieringsmogelijkheden

Via organisaties als de Europese Investerings Bank zijn er diverse mogelijkheden van financiering van projecten tegen een zeer gunstige rente. Grote projecten, met een financieringsbehoefte vanaf 25 miljoen euro, kunnen direct via de Europese Investerings Bank worden gefinancierd. Voor kleinere projecten en ondernemingen verloopt de aanvraag van financiering door de Europese Investerings Bank via daartoe aangewezen banken.

Voorbeeld van een financieringsprogramma voor kleinere ondernemingen is het Jeremie, dit is een financieringsprogramma van de Europese Investerings Bank, bedoelt voor ondernemingen die behoefte hebben aan een microkrediet (tot € 25.000,-). De lening kan worden verstrekt tegen soepele voorwaarden en een lage rente.

Begeleiding bij het toepassen van financieringsmogelijkheden

Gebruik maken van financieringsmogelijkheden is complexe materie. De gemiddelde ondernemer heeft vaak onvoldoende kennis om dit in eigen beheer te doen. Daarom is het goed om te weten dat bedrijfsoprichtingenbulgarije.be reeds vele cliënten succesvol heeft begeleid bij het vinden van de weg in het toepassen van financieringsmogelijkheden en het begeleiden bij de aanvraag daarvan.

Maatwerk rapport voor de analyse van de financieringsmogelijkheden

Een van de handige diensten van bedrijfsoprichtingenbulgarije.be in samenwerking met onze zustermaatschappij Euroria OOD is het opstellen van een maatwerk rapport. In een dergelijk rapport onderzoeken we op basis van de activiteiten van uw onderneming of project de mogelijkheden tot financiering. Op basis van dit rapport komt u de exacte voorwaarden te weten en kunt u een besluit om een aanvraag in te dienen.

 

Advisering en begeleiding bij het aanvragen van subsidies of het aanspreken van beschikbare fondsen

Het aanvragen van subsidies of het aanspreken van fondsen is niet eenvoudig. Het is vaak een langdurig en complex proces dat gedegen voorbereiding vergt en veelal specialistische kennis vereist.

Bedrijfsoprichtingenbulgarije.be en Euroria OOD kunnen u begeleiden bij de aanvraag of zelfs het gehele traject voor u verzorgen.

 

Ook de nazorg van uw subsidie traject tot in de puntjes geregeld

Gebruik maken van subsidies en fondsen betekent dat er aan bepaalde verplichtingen jegens de verstrekker van de subsidie of het fonds moet worden voldaan, meestal bestaan deze verplichtingen uit rapportage verplichtingen. Onze specialisten kunnen u ook begeleiden bij het nakomen van deze verplichtingen of zelfs de gehele rapportage voor u verzorgen.

 

Project management van subsidietrajecten

Grotere of complexere subsidie trajecten eisen intensief management door specialisten met kennis van de subsidieregels en het lokale vlak. Bedrijfsoprichtingenbulgarije.be en Euroria OOD beschikken over deze specialisten. Onze mensen kennen we weg binnen subsidieland en Bulgarije en zullen het project voorzien van het vereiste management. We spreken hier overigens niet over het technisch/operationeel mangement van het project zelf, we spreken hier over een toegewezen manager die fungeert als schakel tussen de initiatiefnemer van het project en de subsidie verstrekker.

 

Gratis en vrijblijvend advies

Wilt u gratis en vrijblijvend worden geïnformeerd over dit of een ander onderwerp op de website? Neem dan contact met ons op via de onderstaande knop.

Contact opnemen
No comments yet.

Geef een reactie