Zakelijke voordelen van Bulgarije

Zakelijke voordelen van BulgarijeBulgarije biedt vele zakelijke voordelen

Hier treft u informatie over diverse zakelijke voordelen van Bulgarije zoals: beroepsbevolking, onderwijs, arbeidsmarkt, ranglijsten, overheid en overige aantrekkelijke zakelijke voordelen.

 

Alle pijlers voor succesvol zaken doen

Bulgarije biedt een aantal factoren die in combinatie met elkaar het land bijzonder aantrekkelijk maken om zaken te doen via Bulgarije. Om deze reden kiezen vele internationale bedrijven voor een vestiging of verplaatsing naar Bulgarije.

 

Lage belastingen

De feiten spreken voor zich zelf:

  • Vennootschapsbelasting: 10% (in België is de vennootschapsbelasting 28 tot 33,9%)
  • Personenbelasting: 10% (in België is de inkomstenbelasting tussen de 37 en 52%)
  • Dividendbelasting: 5% (in België is de dividendbelasting 15 tot 25%)

 

Goedkoop vastgoed en immobiliën

Bedrijven en ondernemingen hebben ruimte nodig, hetzij land, hetzij gebouwen, kantoren of opslagruimte. Vaak neemt de huisvestingsbehoefte een groot deel van het budget in beslag. Bulgarije heeft echter bijzonder veel vastgoed te huur of te koop tegen bijzonder aantrekkelijke tarieven. Zelfs in vergelijking met andere Oost Europese landen, zoals Polen, Roemenië en Hongarije, zijn de prijzen van immobiliën in Bulgarije bijzonder laag.

En iedereen zal kunnen begrijpen dat lagere huisvestingskosten een groter besparing is en er dus om in Bulgarije zaken te doen aanzienlijk minder geïnvesteerd hoeft te worden, dan in andere landen.

 

Bulgaarse arbeidskrachten

Als zakenjurisdictie biedt Bulgarije goed opgeleide arbeidskrachten tegen de laagste loonkosten in de Europese Unie onder zeer aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden.

Eveneens biedt de Bulgaarse overheid diverse tax-incentives voor ondernemingen die Bulgaarse arbeidskrachten in dienst nemen. Zo kan er bijvoorbeeld voor een periode van 5 jaar vrijstelling worden verkregen tot het betalen van vennootschapsbelasting bij het aannemen van een minimaal aantal werknemers in regio’s met hoge werkloosheid. Ook zijn er via het Bulgaarse arbeidsbureau diverse mogelijkheden om op voordelige wijze personeel aan te werven.

De Bulgaarse beroepsbevolking bestaat uit ongeveer 3,4 miljoen mensen. De meeste mensen zijn hoger opgeleid, toch zijn de loonkosten significant lager dan die in België en West Europa in zijn algemeenheid.

Het gemiddelde maandsalaris van een Bulgaarse werknemer bedroeg in 2012 ongeveer € 350,- (bron: Bulstat)

Het is dan ook niet voor niets dat Bulgarije het nummer 1 outsourcing land is binnen Europa.

 

Onderwijssysteem

Bulgarije heeft verschillende universiteiten, de belangrijkste zijn die van Sofia, Plovdiv, Veliko Turnovo en Varna. De universiteiten bieden een breed scale aan vakspecialisaties aan, waaronder computer wetenschappen, wiskunde, natuurkunde, electrical engineering en biotechnologie.

 

Bulgarije op de ranglijsten

Bulgarije heeft een hoge positie in diverse ranglijsten, waaronder de vierde snelst groeiende economie van de Europese Unie (bron: Europese Commissie), vijfde plaats op wiskundig niveau (bron: Wereldbank), elfde plaats voor het wiskundig niveau (bron: Wereldbank), de 3e plaats op het gebied van het aantal gekwalificeerde IT specialisten per bevolkingshoofd (bron: Amerikaanse ambassade in Sofia) en de 2e plaats op de Europese ranglijst als vestigingsland voor internationale transport ondernemingen (bron: Europese Commissie).

 

Aantrekkingskracht van Bulgarije

De bovengenoemde pijlers: lage belastingen + lage huisvestingskosten + lage loonkosten zorgen voor een enorme groei van buitenlandse investeringen in Bulgarije. Het zal dan ook niemand verwonderen waarom Bulgarije de 4e snelst groeiende economie van de Europese Unie is.

Ook is de Bulgaarse overheid bijzonder actief om buitenlandse ondernemingen, die in Bulgarije investeren en die de Bulgaarse arbeidsmarkt stimuleren, zoveel mogelijk fiscale- en praktische voordelen te bieden.

Al met al biedt Bulgarije mogelijkheden die geen enkel ander land te bieden heeft en al helemaal niet in combinatie met elkaar.

Voordelige tarieven

Bekijk onze prijslijst voor onze voordelige tarieven voor bedrijfsoprichtingen in Bulgarije.

 

Gratis en vrijblijvend advies

Wilt u gratis en vrijblijvend worden geïnformeerd over dit of een ander onderwerp op de website? Neem dan contact met ons op via de onderstaande knop.

Contact opnemen
No comments yet.

Geef een reactie