Zaken doen in Bulgarije

Zaken doen in Bulgarije is iedere ondernemer toegankelijk door de vele voordelen die Bulgarije als vestings land voor internationale ondernemingen heeftBulgarije is een van de snelst groeiende economieën van Europa

In 2011 was Bulgarije de 4e snelst groeiende economie van Europa en in 2012 zelfs de 3e snelst groeiende economie in Europa volgens de statistieken van de Europese Unie.

 

Economische groei door het meest gunstige zakenklimaat van Europa

De Bulgaarse economie groeit zo hard doordat Bulgarije een aantal unieke combinaties van factoren heeft die bijdragen tot het succes van het land.

Bulgarije heeft de laagste belastingen en het gunstigste belastingregime van Europa

 • 10% vennootschapsbelasting
 • 0% vennootschapsbelasting in regio’s met hoge werkloosheid
 • 10% inkomstenbelasting
 • 5% dividendbelasting
 • BTW vrijstellingen voor de import van productiemiddelen voor bepaalde investeringsprojecten
 • Mogelijkheid tot afschrijving van Research & Development kosten
 • Versnelde afschrijving van 2 jaar op computers en productiemiddelen
 • Geen beperkingen op repatriatie van kapitaal

 

Bulgarije heeft goed opgeleid en gekwalificeerd personeel tegen de laagste loonkosten van Europa

De grote beschikbaarheid van gekwalificeerd personeel in Bulgarije draagt mede bij aan het feit dat vele ondernemers kiezen voor het starten van een bedrijf in Bulgarije of gebruik maken van de vele mogelijkheden tot outsourcing van werk of bedrijfsprocessen. Het inzetten van Bulgaars personeel zal leiden tot een enorme verlaging van de totale arbeidskosten.

 

Een bedrijf starten in Bulgarije is betaalbaar en voor iedereen toegankelijk

De combinatie van lage belastingen en lage arbeidskosten maakt Bulgarije al een land dat zakelijk bijzonder interessant is, doordat er hierdoor vele zakelijke voordelen te behalen zijn middels het oprichten van een bedrijf in Bulgarije. Een voordeel dat echter ook niet mag worden vergeten is het feit dat ondernemen via Bulgarije zeer betaalbaar is en voor iedereen toegankelijk is.

 • Bulgarije heeft de laagste kosten voor huren of aankopen van immobiliën in Europa
 • Bulgarije biedt vele mogelijkheden tot het aankopen van bouwgrond of landbouwgrond tegen gunstige voorwaarden
 • Bulgarije maakt geen onderscheid tussen Bulgaarse of internationale investeerders
 • Bulgarije biedt interessante mogelijkheden tot financiering van een onderneming
 • Bulgarije is lid van de Europese Unie en het principe van vrij verkeer van personen, kapitaal en goederen is dus ook van toepassing
 • Het starten van een vennootschap in Bulgarije kan eveneens tegen de meest gunstige tarieven
 • Het minimum kapitaal voor het oprichten van een Bulgaarse BV (OOD) is slechts 2 leva, dat is ongeveer 1 euro

 

Meeste investeringen en start-ups

Wie het bovenstaande leest zal zich dan ook niet verwonderen over het feit dat Bulgarije een succesverhaal is en waarom zaken doen in Bulgarije bijzonder interessant is. Bulgarije heeft thans de meeste investeringen en start-ups en dat is, gezien de vele mogelijkheden die het land biedt volstrekt logisch.

 

Bulgarije voert een actieve pro-zakelijke politiek

De politiek in Bulgarije voert een duidelijk beleid dat er op uit is om het land zéér aantrekkelijk te maken en te houden voor (buitenlandse) investeerders. Zo heeft er in 2008 een grote hervorming plaatsgevonden van de belastingen, het vestigingsklimaat en het vennootschapsrecht. Ook heeft de huidige regering als doel om de belastingen nog verder te gaan verlagen, maar wel op een financieel verantwoorde wijze. Bulgarije is ook tegenstander van iedere vorm van belastingharmonisatie in de EU.

 

Bulgarije biedt de ultieme combinatie voor zaken doen in Europa

Lage belastingen, een zeer flexibel arbeidsrecht, de laagste loonkosten, lage opstart kosten, een ideale locatie om vele belangrijke markten te kunnen bedienen en een zeer hoge toegankelijkheid hebben er voor gezorgd dat Bulgarije hard op weg is de nummer 1 jurisdictie te worden voor internationaal zaken doen in Europa en de meer bekende jurisdicties zoals Cyprus, Malta en Ierland inmiddels voorbij gestreefd is.

 

Gratis en vrijblijvend advies

Wilt u gratis en vrijblijvend worden geïnformeerd over dit of een ander onderwerp op de website? Neem dan contact met ons op via de onderstaande knop.

Contact opnemen
No comments yet.

Geef een reactie